Sušenky, které vám domov provoní vánoční vůní
Vánoce se kvapem blíží a pokud patříte mezi jejich milovníky stejně jako já, jistě oceníte tento recept na sušenky z jablek, které vám dům provoní vůní svařeného vína, perníčků a navodí vám vánoční atmosféru. Spojením strouhaných jablek, koření, proteinu a dalších surovin vám vzniknou vláčné sušenky, které si jistě zamilujete. Příprava je jednoduchá a možností, jak si je upravit podle své chuti je nespočetné množství. Nemusíte se bát, že by sušenky bez přidaného cukru nebyly dost sladké. Díky jablkům, skořici a proteinu jsou tak akorát. Opět si na své přijdou i bezlepkáři, protože recept neobsahuje mouku. Pojďme se tedy do toho bez dalších řečí pustit!
Suroviny na 10-12 sušenek
* 150 g Skyru (lze nahradit bílým jogurtem, tvarohem)
* 1 vejce
* 2 zralá jablka zbavená jádřince (cca 280 g)
* 1 lžička skořice
* 1 lžička koření do perníku (lze vynechat, případně nahradit skořicí)
* 30 g vanilkového proteinu Chevron
* 1 vanilkový puding
* 30 g kokosové mouky
Na ozdobení:
* ořechy, čokoláda, kokos, sušené ovoce, lyofilizované ovoce
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
2. Nastrouháme na hrubém struhadle jablka, přimícháme Skyr a vejce.
3. Přidáme všechny zbylé "suché" suroviny, důkladně promícháme a vytvoříme hladké těsto. Nakonec přisypeme podle oblíbenosti nasekané ořechy, sušené ovoce, ... V receptu jsem použila po 3 lžicích brusinky + goji + kakaové boby a hrst vlašských ořechů.
4. Na připravený plech lžící pokládáme těsto do tvaru sušenky. Dáme do trouby péct na 20 minut.
5. Po upečení necháme zchladnout a poté uchováváme v uzavřené nádobě.
Přejeme dobrou chuť!
TIP:
1. Protein lze nahradit pudinkovým práškem ve stejném množství, je vhodné ale přidat trochu sladidla.
Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty.