Vláčné čokoproteinové muffiny s ořechovým máslem
Patří u vás neděle a něco dobrého po obědě neodmyslitelně k sobě? Máme pro vás takhle při neděli tip na rychlou sladkou tečku, na kterou vám bude stačit pouze pár základních surovin a o jednoduchosti ani nemluvím. Připravte si s námi muffiny, které jsou vláčné a plné čokoládových kousků. A jako bonus - jsou bez mouky a cukru, což jim ale vůbec neubírá na skvělé chuti.
Suroviny na 6 porcí
* 150 g skyr (lze nahradit tvarohem)
* 2 vejce
* 50 g ovesných vloček
* 30 g (odměrka) čokoládového proteinu
* 1/2 sáčku kypřícího prášku
* 15 g kakaa
* 10 g Erythritolu (případně jiné sladidlo dle typu stravování - med, stévie, kokosový cukr, ...)
* 30 g vysokoprocentní čokolády (nalámané na kousky)
* arašídové máslo (nemusí být)
Pomůcky:
* košíčky na muffiny, forma na muffiny
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si košíčky a formu na muffiny. Pokud máte pouze formu - vymažte ji kokosovým olejem a vysypte kokosem nebo moukou z ovesných vloček. Pokud vám chybí forma, ale papírové košíčky máte - snažte se je naskládat hodně k sobě, aby se vám při pečení muffiny příliš nerozšířily.
2. Vločky nameleme v mixéru na mouku.
3. V míse smícháme vejce a skyr. Poté přisypeme kakao, protein, mouku z ovesných vloček, kypřící prášek a sladidlo. Vše spojíme do hladkého a tekutějšího těsta.
4. Nyní přimícháme na kousky nalámanou čokoládu a promícháme.
5. Do připravených košíčků dáme do 1/3 těsto a na to přidáme lžičku oříškového másla. Poté dáme opět těsto, a to max do 2/3 košíčku.
6. Vložíme do předem vyhřáté trouby na zhruba 20 minut. Test upečení vyzkoušejte párátkem (pokud se na něm při zapíchnutí do středu muffinu nelepí těsto, je upečeno).
7. Uchovávejte v uzavřené nádobě.
Přejeme dobrou chuť!
TIP:
1. Pokud nemáte doma protein, nebo jej nechcete použít, nahraďte stejným množství pudinkového prášku.
2. Místo nasekané čokolády můžete použít například borůvky, ořechy, kokosové chipsy a další.
3. Pokud nechcete čokoládové muffiny, vynechejte kakao a nahraďte čokoládový protein jiným dle vlastního výběru, třeba vanilkovým nebo jahodovým a přidejte podle sebe ovoce, oříšky, ... Získáte tak zase ze základního těsta úplně jinou chuť :-)
4. K vaření jsme použili náš produkt 100 % Whey Pure Effect - Čokoláda s kousky čokolády.
Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty.