Tvarohový koláč s lesním ovocem bez cukru a mouky
Blíží se víkend a my pro vás máme opět tip na zdravý a chutný dezert. A jak jinak, než bez použití mouky a cukru. Přesto je sladký a právě díky tvarohu nejen bohatý na bílkoviny, ale také krásně vláčný. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen chvíli. A výsledek prostě stojí za to.
Suroviny na 10 porcí:
* 250 g tvarohu ve vaničce
* 2 vejce
* 100 ml mléka
* 15 g vanilkového proteinu (lze nahradit pudinkovým práškem)
* 120 g ovesných vloček
* 1/2 sáčku kypřícího prášku
* ovoce na ozdobení
* strouhaný kokos a kokosový olej na vymazání a vysypání formy
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 170°C.
2. Formu (použila jsem o rozměrech 25x15 cm) vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem.
3. Smícháme nejdříve 1 vejce, tvaroh a mléko do hladké směsi. Poté přidáme protein, ovesné vločky a kypřící prášek. Takto připravené těsto vylijeme do zapékací formy.
4. Smícháme zbylý tvaroh s vejcem a nalijeme na první vrstvu. Pokud chcete dezert opravdu hodně sladký, přidejte sladidlo dle typu stravování. Není ale vůbec potřeba jej přidávat.
5. Ozdobíme ovocem (v receptu jsem použila maliny a borůvky).
6. Dáme péct na 170°C na cca 40 minut.
7. Po upečení necháme vychládnout a poté nakrájíme. Uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.
Přejeme dobrou chuť!
TIP:
1. Lesní plody můžete použít i mražené, případně nahradit jiným ovocem.
2. V receptu je použito mandlové mléko, můžete jej stejně dobře nahradit jakýmkoliv jiným.
3. K vaření jsme použili náš produkt 100 % Whey Pure Effect - Krémová vanilka.
Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty.