PROTEINOVÁ BUBLANINA S LETNÍM OVOCEM
Třešně, jahody, maliny, rybíz... A spousta dalšího ovoce právě teď dozrává a je k dostání všude, kam se člověk podívá. Proč tedy toto sezónní ovoce nevyužít i do dezertu, který Vás nebude stát příliš mnoho času a ani kalorií. Připomínat Vám může bublaninu, kterou maminky a babičky pečou na nedělní odpoledne ke kávě. V našem receptu ale nenajdete mouku ani cukr, zato nálož bílkovin. Navíc je výsledná buchta bezlepková, takže dopřát si ji můžou i bezlepkáři.
Suroviny
* 5x vejce
* 40 g vanilkového proteinu Chevron Nutrition
* 50-60 g čekankového sirupu (případně sladidlo dle typu stravování)
* 1/2 balíčku kypřícího prášku (6 g)
* 100 ml vody
* 4 pudinkové vanilkové prášky (nebo jiná příchuť)
* ovoce
* kokosový olej + strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy
* forma na pečení
* šlehač
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 170°C a formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
2. Oddělíme žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Do druhé mísy dáme žloutky, vodu a čekankový sirup a šleháme, dokud se nevytvoří pěna.
3. Do žloutkové směsi přidáme pudinkový prášek, protein a kypřící prášek a lehce promícháme a poté vyšleháme dohladka. Do takto připravené směsi přidáme sníh a obě hmoty opatrně spojíme dohromady.
4. Vylijeme do formy na pečení a ozdobíme ovocem.
5. Dáme péct na 170°C na 35-40 minut.
6. Po vychladnutí krájíme a podáváme.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!
TIP:
1. Místo ovoce můžete těsto rozdělit, 2/3 nalijete do formy, 1/3 těsta v míse smícháte s 15 g kakaa a lžící vody a nalijete jaho horní vrstvu, můžete zlehka promíchat.
2. Do těsta lze přimíchat i na kousky nasekanou čokoládu, oříšky, ...