PICO DE GALLO S DOMÁCÍMI TORTILLKAMI A TRHANÝM KUŘECÍM MASEM
Vyzkoušejte tyto jednoduché tortily, do kterých zabalíte jakoukoliv náplň dle vlastní chuti.
Autor receptu: Eva Bániková
Na domácí tortillky budeme potřebovat tyto suroviny:
- 2 šálky - špaldová mouka hladká / Chevron Nutrition
- 1/2 čajové lžičky soli
- 3 čajové lžičky olivového oleje
- 3/4 šálku vody
Jako další budeme potřebovat:
- Kuřecí maso - 250/300 gramů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- fazolky s kukuřicí v rajčatové omáčce
- pomodoro
- mexické koření
- salát
- sůl / Chevron Nutrition - černá hrubozrnná
- pepř
- mozzarellu
Na salsu Pico De Gallo budeme potřebovat tyto suroviny:
- 2-3 rajčata
- 1 cibule
- koriandr
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
Postup:
- Jako první si připravíme salsu Pico De Gallo. Najemno nakrájíme rajčata a cibuli. Posekáme nadrobno koriandr. Do velké mísy vložíme rajčata, cibuli, koriandr, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Pořádně promícháme a necháme odstát.
- Poté si připravíme těsto na tortillky. Do misky si nasypeme mouku se solí. Postupně přidáme olivový olej s vodou a pořádně promícháme. Necháme odstát 10 minut. Z těsta si vytvarujeme dlouhou bagetu, kterou rozdělíme na 8 stejných kousků, každý kousek rozválíme na placku. Tortillky pečeme na suché pánvi.
- A jako poslední si připravíme maso, které jsme si předtím ještě uvařili. Natrhané maso osmahneme na cibulce a oleji. Přidáme fazolku s kukuřicí v rajčatové omáčce, přidáme pomodoro a mexické koření, sůl, pepř. Tortillky naplníme masovou směsí, salátem, mozzarellou a salsou Pico De Gallo. Podáváme se zakysanou smetanou.
Přejeme dobrou chuť :-)