Jahodová bublanina bohatá na proteiny a bez cukru a mouky
Nejlepší recepty jsou takové, které nezaberou moc času a neobsahují neobvyklé suroviny. Jeden takový recept jsme si pro vás připravili i my. A protože je právě sezóna jahod, byla by škoda je do receptu nepoužít. Upečte si vláčný a chutný moučník, ve kterém jsme bílkovinami nešetřili, ale zato cukr, lepek a "bílou" mouku jsme úplně vynechali.
Suroviny na 8 porcí
* 250 g tvarohu ve vaničce
* 1 vejce
* 120 g mandlového mléka (lze nahradit i kravským, rýžovým, kokosovým)
* 90 g rýžové mouky
* 1/2 balíčku kypřícího prášku
* 25 g strouhaného kokosu (čím nahradit se dočtete dole)
* 30 g vanilkového proteinu (čím nahradit se dočtete dole)
* ovoce na ozdobení (čerstvé, mražené)
* kokosový olej a strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy
Pomůcky:
* forma na pečení
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 170°C.
2. V míse smícháme nejdříve "mokré" suroviny (vejce, tvaroh a mléko).
3. Do připravené směsi přidáme zbylé "suché" suroviny (mouka, protein, kypřící prášek a kokos).
4. Formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem.
5. Připravené dohladka smíchané těsto nalijeme do takto připravené formy.
6. Ovoce nakrájíme na drobné kousky a nasypeme nahoru bublaniny. Mražené bez krájení rovnou dáme na buchtu.
7. Do předem vyhřáté trouby dáme péct na 30-40 minut.
8. Po vychladnutí uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.
Přejeme dobrou chuť!
TIP:
1. Ovoce lze nahradit oříšky nebo čokoládou nalámanou na kousky.
2. Vanilkový protein můžete nahradit buď jinou příchutí, ale lze jej úplně vynechat a dát místo něj balíček pudinkového prášku.
3. K vaření jsme použili náš produkt 100 % Whey Pure Effect - Krémová vanilka.
Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty.