Jednoduchý recept na proteinové makronky, které zvládne každý
Lehce křupnou, ale uvnitř jsou vláčné, spojené nějakým dobrým krémem. To jsou makronky. Ty klasické jsou ale plné cukru. My jsme pro Vás připravili recept, kde jsme cukr nahradili a navíc jsme přidali porci bílkovin navíc. Recept je jednoduchý, slepit můžete ořechovým máslem a neztrácet čas mícháním nějakých krémů. Pár surovin a dobrota je na světě! Určitě vyzkoušejte.
Suroviny
* 2 bílky
* 15 g vanilkového proteinu
* 50 g mandlové mouky
* 5 g erythritolu (lze nahradit sladidlem dle typu stravování)
* 20 g kokosového cukru (lze nahradit sladidlem dle typu stravování)
* ev. kakao, matcha, prach z lyofilizovaným malin či jahod, instantní káva ... na obarvení či dochucení
* ořechové máslo
* sáček, nůžky, pečící papír a plech
Postup:
1. Vyšleháme bílky s 20 g kokosového cukru do hladkého a pevného sněhu. Trvá to 3-5 minut. Zda je sníh hotový zjistíte tak, že se Vám budou tvořit při šlehání tvořit špičky a když otočíte nádobu, zůstane Vám sníh držet uvnitř.
2. Mandlovou mouku rozmixujeme se sladidlem v mixéru na hladko. Pokud nemáte mandlovou mouku, připravíte si ji rozmixováním oloupaných mandlí.
3. Mouku a protein smícháme, přidáme do vyšlehaného sněhu a opatrně smícháme do hladké hmoty.
4. Připravenou směs dáme do sáčku a ustřihneme rožek. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme pomalu kolečka nebo libovolné tvary.
5. Necháme minimálně 60 minut (ideálně 2 hodiny) schnout v teple a suchu na kuchyňské lince.
6. Troubu předehřejeme na 150°C a pečeme cca 12 minut. Hotové makronky nesmí lepit, jenom spodní okraje jsou již "tvrdé" a nahoře mírně pruží. Vypneme troubu a necháme v pootevřené dosušit a vychladnout.
7. Hotové makronky namažeme ořechovým máslem (marmeládou, ochuceným tvarohem, ...) a slepíme vždy dvě kolečka k sobě.
Přejeme dobrou chuť!
TIP:
1. Protein můžete použít Vaši oblíbenou příchuť, získáte tak jinou chuť makronek.
2. Protein můžete vynechat, stačí nahradit stejným množstvím pudinkového prášku.
3. Pokud se rozhodnete ochutit například kakaem, uberte stejné množství mouky. Nahradit část mandlové mouky můžete i namletými pistáciemi - získáte tak nejen jinou příchuť makronek ale i lehce zelenou barvu.
Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty.