Cuketové cookies s náplní
Cukety kam se podíváte, ať už jsou k dostání v obchodě, na trzích nebo od babičky ze zahrady. Byla by škoda tuto nízkokalorickou surovinu, kterou lze využít na sladká i slaná jídla, nevyužít. A proto je tu nový "cuketový" recept a to na oblíbenou sladkost - cookies. Tyto naše sušenky mají navíc arašídovo-kakaovou náplň. Tu však můžete i vynechat, na skvělé chuti sušenek to neubírá. Pojďme se do toho pustit!
Suroviny na 6 větších sušenek:
Těsto:
* 180 g cukety
* 1 vejce
* 170 g ovesných vloček
* 15 g vanilkového proteinu
* 1 lžička mleté skořice
* 10 g kokosové mouky
* 1/2 balíčku kypřícího prášku
Náplň:
* 60 g arašídového crunchy másla (použít můžete jiné)
* 8 g kakaa
* + na ozdobení kousky vysokoprocentní čokolády
Pomocníci v kuchyni:
* mixér, pečící papír a plech na pečení
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 160°C a plech vyložíme pečícím papírem.
2. Připravíme si náplň smícháním ořechového másla s kakaem.
3. Nyní se vrhneme na sušenkový základ. V mixéru rozmixujeme ovesné vločky na jemnou mouku. Poté využijeme mixér ještě jednou a dáme do něj na kostičky nakrájenou cuketu a vejce. Rozmixujeme na jemnou kaši.
4. V míse smícháme suché suroviny a poté přidáme rozmixovanou cuketu s vejcem.
5. Vytvoříme těsto, které mírně lepí. To je důležité proto, abychom mohli spojit okraje po přidání náplně. Pokud se rozhodnete nedávat náplň, můžete přidat ovesné vločky, aby těsto nelepilo.
6. Z těsta si připravíme stejně velké placky, na každou doprostřed dáme náplň (lžičku) a poté spojíme nad ní okraje a vytvarujeme sušenku.
7. Položíme "spojem" dolů na plech s papírem. Ozdobíme dle libosti čokoládou, ořechy, ovocem.
8. Dáme do předem vyhřáté trouby péct na cca 25 minut.
9. Po vychladnutí uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.
Přejeme dobrou chuť!
Přejeme dobrou chuť!
TIP:
1. Místo vanilkového proteinu můžete použít kterýkoliv jiný, například čokoládový nebo jahodový a ozdobit lyofilizovanými jahodami.
2. Náplň lze vynechat a nebo nahradit jiným vámi oblíbeným máslem nebo třeba kostičkou vysokoprocentní čokolády.
3. Pokud nemáte kokosovou mouku, přidejte více mouky z ovesných vloček.
Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty.