Při nákupu nad 500 Kč získáte balení 60 kapslí Omega 3 v hodnotě 199 Kč ZDARMA.

Domácí pečivo z cottage sýru s vajíčkovou pomazánkou

Napadlo vás někdy si upéct vlastní pečivo? Že je to složité a zabere to spoustu času? Tak to vás rádi vyvedeme z omylu. Vyzkoušejte naše bulky, bagetky, rohlíčky, ... co si vytvarujete je jen na vás, kde základem těsta je cottage sýr. Není potřeba žádného kynutí, složitých procesů a ani zdlouhavého pečení. S těstem se vám navíc bude skvěle pracovat i tvarovat. Připravit si k nim můžete ještě rychlou vajíčkovou pomazánku, a super snídaně nebo večeře je na světě. Tak pojďme na to!

DSC_0823

Suroviny 

* 200 g cottage
* 2 vejce
* 300 g žitné mouky (případně špaldové, celozrnné)
* 1/2 balíčku kypřícího prášku
* 1-2 lžičky soli
* semínka do těsta (v receptu použito 30 g směsi dýňových, slunečnicových a sezamových, lze je ale vynechat)
* + olivový olej na potření a semínka na posypání

Na vajíčkovou pomazánku:

* 3 vejce uvařená natvrdo 
* 1 kostka žervé (100 g)
* 1-2 lžičky hořčice
* sůl, pepř

DSC_0762

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 170°C.

2. Smícháme cottage s vejci, semínky a solí. Do odvážené mouky přimícháme kypřící prášek a přidáme do připravené směsi. 

3. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Pokud se příliš lepí, přidejte trochu mouky, pokud nedrží suroviny spolu tak trochu vody. 

DSC_0795

4. Pomocí lžíce ukrajujeme stejně velké kousky těsta a tvoříme požadovaný tvar. 

5. Na povrchu bulek můžete nožem naříznout křížek (není nutné). Potřeme jen lehce olivovým olejem (nebo vodou) a posypeme semínky, případně hrubozrnnou solí, pepřem, bylinkami... Semínka lehce přitlačíme aby držely na povrchu. 

DSC_0813

6. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 15-20 minut, podle velikosti pečiva. Pokud si nejste jistí, stačí píchnout do pečiva párátkem a pokud zůstává po vytažení bez přilepeného těsta - je upečeno. 

7. Rychlou vajíčkovou připravíme nastrouháním 3 vejcí. Smícháme v misce žervé s hořčicí. Poté přimícháme nastrouhaná vajíčka, sůl a pepř. Možno dochutit i pažitkou nebo jarní cibulkou.

DSC_0880

8. Upečené a vychlazené pečivo skladujeme v uzavřené krabičce či sáčku.

Přejeme dobrou chuť!

DSC_0914

TIP:

1. Pokud se rozhodnete žitnou mouku nahradit například rýžovou, namletou z ovesných vloček, nebo jinou - přidávejte ji po částech, každá má jiné vlastnosti a bude jí potřeba jiné množství. 

2. Semínka lze nahradit bylinkami, sušenými rajčaty, orestovanou cibulkou, ...

3. Při posypání solí doporučuji sníst co nejdříve, na druhý den bude sůl na pečivu roztopená.

 

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.