CHICKEN SAAG S JASMÍNOVOU RÝŽÍ
Vyzkoušejte tento jednoduchý indický recept s chutným kuřecím masem, špenátem a jasmínovou rýží.
Autor receptu: Eva Bániková
Na chicken saag budeme potřebovat tyto suroviny:
- Koriandr
- Kurkumu
- Kmín
- Garam masala koření
- Anýz
- Hřebíček
- Kardamon
- Cibule
- Česnek
- Olivový olej
- Kuřecí maso
- Špenát
- Loupaná rajčata
- Zakysaná smetana
- Sůl
- Pepř
- Kajenskou papriku
- Jasmínová rýže / Chevron Nutrition
POSTUP:
Nakrájíme si na drobno cibulku, česnek, zázvor a následně všechny suroviny osmažíme na oleji. Postupně začneme přidávat koriandr, kurkumu, kmín, garam masalu, anýz, hřebíček a kardamon - vše opečeme spolu.
Nakrájíme si kuřecí prsa na kostičky a opečeme na olivovém oleji. Stáhneme a dáme na pánev rajčata - podusíme, přidáme opečené kuřecí maso, sůl, pepř, kajenskou papriku a vše zpola podusíme. Po dušení přidáme špenát a nechám na vypnuté desce zapařit.
Následně vše spolu rozmixujeme. Necháme mírně vychladnout a přidáme zakysanou smetanu.
A na závěr si uvaříme jasmínovou rýži značky Chevron Nutrition.
Přejeme dobrou chuť.